Blog
Kyslá kapusta- prírodný liek pre črevo

Kyslá kapustaUrčite ju mnohí poznáme, dokonca radi konzumujeme. Pritom si neuvedomujeme jej liečivé účinky. Obsahuje celú paletu vitamínov: betakarotén - provitamín A, C, B, E a K, hojnosť minerálnych látok: draslík, vápnik, fosfor, železo, zinok a horčík, ako aj stopové prvky, z ktorých najdôležitejšia je síra. Ďalej kyslá kapusta je bohatá aj na fytochemikálie s antibiotickými a protirakovinovými účinkami. Bohato sú zastúpené životodárne enzýmy, aminokyseliny obsahujúce síru a horčičný olej. Teda kyslá kapusta je tiež zdravá strava pre črevo.

Predovšetkým však ide o netermizovanú, nesterilizovanú a inak tepelne upravovanú kyslú kapustu. Lebo len v tomto stave sa v nej okrem ostatných živín zachovajú aj všetky termolabilné živiny – vitamín C, užitočné baktérie – probiotiká, enzýmy. Tieto živé enzýmy pôsobiace rovnako ako enzýmy pankreasu, ktoré pomáhajú pri trávení. Preto denná konzumácia kyslej kapusty je veľmi účinná pomoc u tých, ktorí majú zníženú činnosť pankreasu, napríklad pri udržiavaní hladiny cukru u diabetikov.

Kyselina mliečna je najcennejšia zložka kyslej kapusty. Za súčinnosti vitamínov skupiny B obnovuje poškodenú črevnú sliznicu. Pomáha tiež priamo pri trávení v žalúdku tým, že kompenzuje nedostatok tvorby kyseliny soľnej.

Šťava z kyslej kapusty: obsahuje probiotické baktérie, ktoré bránia patogénnym a hnilobným baktériám rozmnožiť sa v črevách a mimoriadne priaznivo vplývajú na činnosť žlčníka – znižujú tým hladinu cholesterolu v krvi aktivuje činnosť čriev a vylučovanie toxických látokpodporuje látkovú premenumá odvodňujúci účinok, a tak umožňuje rýchle odstraňovanie odpadových látok z tela pomáha aj pri chronickej zápche a divertikulóze. 1 dl čerstvej šťavy 3 až 4-krát denne sa využíva ako doplnok pri liečbe rôznych problémov tráviaceho traktu ako je podráždené alebo zapálené hrubé črevo, nežiadúce bakteriálne kvasenie, či pri inej nerovnováhe v celom tráviacom trakte. K ozdraveniu čreva kyslá kapusta prispieva aj vďaka nezanedbateľnému vysokému obsahu celulózovej vlákniny, ktorá zlepšuje priechodnosť čriev, podporuje pravidelné vyprázdňovanie, a tak zabraňuje zápche.

Nezabudnime na kyslú kapustu, to je zdravá strava pre črevo a výborný pomocník najmä vtedy, ak máme zdravotné problémy s naším črevom.

20.01.2012 00:00
Vyhľadávanie:
Prihlásenie:
Táto stránka je stránkou nezávislého distribútora. Stránka používa materiály z oficiálnej webovej stránky Coral Club
Powered by: Ultracode CMS