Kontrola kvality
Coral Club International ponúka biologicky aktívne produkty, ktoré sú vyrábané iba v licencovaných továrňach, z vysoko kvalitných prírodných surovín, pomocou najmodernejšej technológie a prísneho dodržiavania priemyselných štandardov a aktuálnej správnej výrobnej praxe a kontroly kvality - GMP ("správnej výrobnej praxe").
GMP - je produkcia jednotných pravidiel, ktoré výrobca musí vykonať, aby boli dosiahnuté len kvalitné výrobky.
V súčasnej dobe FDA (Úrad pre potraviny a liečivá) sprísnili požiadavky na kvalitu a výrobu potravinárskych prídavných látok, respektíve, sú povinní striktne dodržiavať štandardy GMP. To znamená, že výrobca pracuje na vysoko kvalitných a drahých zariadeniach systémom vnútornej kontroly kvality vo všetkých fázach výrobného reťazca.
Zabezpečenie kvality vo fázach výrobného procesu
Výroba začína u surovín a v mnohom závisí na ňich. Koniec koncov, kvalita surovín určuje kvalitu výrobku, a žiadna moderná technológia nie je dostatočne kvalitná, ak jej pôvodné zložky majú nedostatočný výkon.
Okrem toho, že suroviny sú nakupované len od schválených dodávateľov, v továrni vykonáva predbežné väzby (vstup) riadenie kvality.
Spočiatku, surovina sa poslala do karantény, ktorá je tam tak dlho, kým nie je skúšaná na identitu, čistotu a bezpečnosť. To zahŕňa aj testy na dodržiavanie predpisov v oblasti mikrobiológie, fyzikálno-chemických parametrov, ťažkých kovov, rádionuklidov, pesticídy, antibiotiká a iné nečistoty. Kým zo suroviny budú môcť vyrábať, musí nutne prejsť týmito testami.
Výrobné zariadenia, rovnako ako energetické systémy, osvetlenie, vetranie, inštalácia, odpadové vody, produkcia odpadov a pod. musia spĺňať určité požiadavky na zabezpečenie čistoty priestorov, vybavenie a hotové výrobky. V priestoroch je neustále sledovaná teplota, vlhkosť, zloženie. Pracovníci s príslušnou kvalifikáciou, musia byť v súlade s požiadavkami na ochranné odevy, hygienu a osobnú hygienu.
Na konci procesu tabliet alebo zapuzdrenie kým je výrobok balený, je opäť umiestnený do karantény.
Po dokončení všetkých fáz karantény a kontroly kvality, sú výrobky zasielané na balenie, ktoré produkuje balenie tabliet, kapsúl alebo kvapalnej formy a k označovaiuí spotrebiteľských výrobkov. Výsledkom je produkt, ktorý poznáte vo vzhľade a balení.
A konečne hotové a upravené výrobky dorazia na sklad, ale kontrola kvality ešte nie je dokončená. Každá séria vzoriek je podrobená konečnej analýze hotového výrobku. Overené označenie, zmyslové, mikrobiológie, fyzikálno-chemické vlastnosti: rozpustnosť, rozpad, pH a ďalšie parametre v závislosti od zloženia. Ak je pozitívny výsledok, je skúšobný produkt povolený na predaj.
Kontrolná vzorka každej série je povinne uložená v oddelení kontroly kvality až do dátumu vypršania, takže v prípade potreby je možné kedykoľvek spraviť kvalitatívnu a kvantitatívnu analýzu, mikrobiológiu, alebo skontrolovať ďalšie parametre.
Preto pri výrobe sa prechádza troma fázami riadenia kvality od suroviny až po hotový výrobok.
To má zabezpečiť, že ste si istí, že ste si kúpili výrobok, presne zodpovedajúci zloženiu uvedenom na etikete, že je bezpečný a čistý produkt.
Moderná organizácia výroby, najmodernejšie technológie a vybavenia, správne riadenie kvality umožňuje výrobky dodávané Coral Clubom, aby vydržali aj tie najprísnejšie kontroly a súťaže v rôznych krajinách.
To je zárukou vysokej kvality a poskytuje uznanie produktov vo všetkých krajinách, kde sú vydané.
Galéria
Mikrobiolické laboratórium |
Laboratórium pre výskum kvality |
Analytické laboratórium |
UV-Vis spektrofotometer |
FT-IR spektrometer |
Ion chromatograf |
Atómový absorpčný spektrofotometer |
Prístroj na stanovenie vlhkosti |
Zariadenia pre rozklad tablety/kapsle |
Kontrola kvality surovín |
Výrobný priestor |
Miešanie surovín |
Laboratórna analýza zmesi |
Zapuzdrenie a stáčanie produktov |
Kontrola kvality hotových produktov |