Blog
Výnimočná funkcia vitamínu C

Vitamín C má v zabezpečení stability nášho tela a jeho orgánov cez 1000 funkcií. Podľa posledných vedeckých poznatkov má optimálny prísun vitamínu C vplyv aj na optimálnu tvorbu kolagénu, ktorý je základom pružnosti a pevnosti obalu buniek tkanív, ciev. Správne vyživené bunky cievnej steny plní dobre svoju funkciu. Výsledkom je potrebná pružnosť ciev a lepšia ochrana proti aterosklerotickým zmenám. Preto je veľmi dôležitý jeho dostatočný príjem v potrave.

Pred mnohými storočiami sa admiráli divili, prečo až 90% námorníkov umiera pri dlhých plavbách na skorbut a pritom mačky a potkany sa vracajú domov zdravé. Zvieratá na rozdiel od človeka produkujú denne od 2 do 20 gramov vlastného vitamínu C (najviac 20 gramov cap), ktorý chráni ich cievy, aby nepraskala a krv tadiaľ nemohla presakovať.

Posledné vedecké výskumy potvrdili, že to je hlavný dôvod, prečo zvieratá nepoznajú skorbut ani srdcový infarkt. Ak by boli gramové dávky vitamínu C pre organizmus škodlivé (ako tvrdia farmaceutické lobby), väčšina živočíšnych druhov by už zákonite musela vyhynúť. O to dôležitejšie je dostatočný príjem vitamínu C pre človeka.

07.01.2012 00:00
Vyhľadávanie:
Prihlásenie:
Táto stránka je stránkou nezávislého distribútora. Stránka používa materiály z oficiálnej webovej stránky Coral Club
Powered by: Ultracode CMS